“Never forget who you really are”

SPOILER ALERT – Deze blog gaat over een recente aflevering van “Once Upon A Time” (seizoen 5, aflevering 12: “Souls of the Departed”). Heb je de aflevering nog niet gezien en wil je niet dat verpest wordt? Lees deze blog dan nu nog niet. 😉

Once Upon A Time (OUAT) zit in het vijfde seizoen en ik geniet nog steeds van elke aflevering. Het is een tv-serie waarin sprookjesfiguren de hoofdrol spelen en het sterke aan OUAT vind ik dat er vaak een nieuwe twist wordt gegeven aan een al bestaand verhaal. Ze blijven me ermee verbazen. En omdat deze serie al vijf seizoenen loopt krijgen de karakters ook echt de kans zich te ontwikkelen. De personages zitten complexer in elkaar dan het oorspronkelijke verhaal en dan blijkt een ‘kwaadaardig’ personage toch anders in elkaar te zitten dan je dacht… In deze blog wil me focussen op één van die personages: Regina.

In elke aflevering spelen het verleden (Enchanted Forest) en het heden (Storybrooke, een fictief dorp in de V.S.) een rol en vaak worden de verhalen uit beide tijden aan elkaar gespiegeld. In het “Enchanted Forest” was Regina de “Evil Queen“: boos, verbitterd en altijd uit op wraak. In de loop van de serie zie je waarom ze zo slecht is geworden en welke gebeurtenissen daartoe hebben geleid. Haar moeder speelde ook een cruciale rol en heeft hierin veel invloed gehad. Storybrooke is het resultaat van een vloek die zij uitsprak. Regina was de burgemeester van Storybrooke en de sprookjesfiguren wisten niet meer wie ze waren. Uiteindelijk kwamen ze hier natuurlijk achter en inmiddels zitten we in seizoen 5.

Regina had een bijzondere en liefdevolle band met haar vader, maar doodde hem omdat ze wraak wilde nemen op Sneeuwwitje. Naarmate de seizoenen vorderden merkte de kijker dat dit een pijnlijke en traumatische gebeurtenis voor haar was. Natuurlijk heeft ze hem zelf gedood, maar haar goede kanten kwamen steeds meer naar boven en daardoor ook de pijn van dat ze dit zelf had gedaan. In één van de recentste afleveringen van OUAT is Regina, samen met een aantal andere personages, in de Onderwereld. Hier zitten mensen die in principe dood zijn, maar die onafgemaakte zaken hebben. Hierdoor kunnen ze niet verder naar het hiernamaals. Regina komt erachter dat zowel haar moeder als vader hier zijn. Haar moeder wil dat Regina direct teruggaat naar Storybrooke en dreigt Regina’s vader naar een slechtere plaats te sturen als ze dit niet doet. Regina blijft omdat ze haar vrienden wil helpen en haar moeder houdt zich aan haar belofte: ze wil haar vader naar een slechtere plaats sturen. Maar dan gebeurt er iets vreemds: haar vader staat op een klif, klaar om naar beneden te vallen maar dit gebeurt niet. Er wordt een brug gecreëerd naar het hiernamaals. De reden? Waar haar vader het meeste spijt van had is dat hij Regina’s moeder in de weg heeft laten staan van wie Regina eigenlijk is. En op het moment dat hij in de klif dreigt te vallen zie je hoeveel spijt Regina heeft van haar daden en hoeveel ze van haar vader houdt. Ze laat eindelijk zien wie ze altijd al geweest is. Wow!

Soms vergeten we dat achter ieder mens een verhaal schuilt. Vaak verklaart dit waarom mensen doen waarom ze doen. Het is geen excuus voor slecht gedrag, maar wel een reden waarom we verder moeten kijken dan de eerste indruk. Het afgelopen jaar heeft voor mij in het teken gestaan van mezelf laten zien zoals ik ben en zoals ik altijd al geweest ben. Stap voor stap wordt dit een way of lifeWelke stap ga jij vandaag zetten om jezelf te laten zien zoals je bent?  Ik ben erg benieuwd!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s