Niets is wat het lijkt…

Deze blog heb ik geschreven voor de MILE Runners blog

Ik had zo’n zin om m’n allereerste MILE te lopen. Vorig jaar juli heb ik mijn Essence training gedaan en voor mij was dit echt een kantelpunt. Zoveel dingen zijn veranderd, een paar voorbeelden: ik ben bijna 12 kilo lichter, een droombaan rijker en ik ben actief aan het daten. Ik heb meer zelfvertrouwen, laat me meer horen en ben gelukkiger. Ik heb ervaren hoeveel kracht ik heb en dat als ik ergens voor ga ik het kan bereiken. Kortom, ik ben de leider van mijn leven. Ik kon daarom niet wachten om te beginnen met MILE 2 zodat ik aan m’n doelen kon gaan werken en mezelf nog meer te ontwikkelen.

En toen was het 10 januari. Vol enthousiasme begon ik aan de MILE met een geweldige groep mensen. Ik behaalde successen op al m’n doelen en ik deed dingen die mezelf versteld deden staan. Maar vorige week besefte ik me dat ik er eigenlijk helemaal niet zo van genoot… Ik voelde eigenlijk niet zo heel erg veel. Ik had m’n onzekerheden en angsten de hoofdrol gegeven en ik zat in het publiek en ik keek ernaar… Gelukkig heb ik door de Essence training geleerd om support te vragen als ik dat nodig heb en om dit soort zaken met iemand te delen. Puur het uitspreken is al een opluchting, ook al weet ik niet altijd waar die onzekerheid of angst vandaan komt. Dus toen iemand vroeg hoe het ging in de MILE deelde ik het en de uitkomst van het gesprek was dat ik een plan voor mezelf heb bedacht om hieruit te komen en weer terug te gaan naar genieten. Hoe? Door vooral goed voor mezelf te zorgen en om support te vragen als ik het nodig heb.

De avond dat ik dit plan voor mezelf bedacht trok ik m’n glittertruitje aan, deed make-up op en heb ik samen met vriendinnen genoten van een 90’s feestje (inclusief Spice Girls tribute band ;)). En de rest van het weekend ben ik lief voor mezelf geweest, maar was ik tegelijkertijd lekker in actie. Zo simpel kan het zijn voor mij om die knop weer om te zetten! En inmiddels is het een paar dagen later en zit ik nog steeds vol energie.

Juist dat wat je niet verwacht kan grote verandering brengen. Ik had verwacht vooral bezig te zijn met m’n doelen en dat is ook wel zo, maar de grootste inzichten heb ik opgedaan door mezelf uit het dal van onzekerheid en angst te trekken. Door de Essence training weet ik zoveel beter hoe dat moet, juist omdat ik daar m’n kracht heb ervaren. En laat ik nou net aan het begin van de MILE besloten te hebben dat ik vanuit kracht en vastberadenheid aan m’n doelen wilde werken. Een match made in heaven! 😉

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s