Self Empowering Sunday (21): “Run” van Rondé

typorama (3)

Gelukkig nieuwjaar! Ik hoop dat dit jaar je veel moois gaat brengen. Mijn jaar begint in ieder geval goed, want ik heb een nieuwe baan! Ik ga aan de slag bij Essence Trainingen, de organisatie waar ik afgelopen zomer twee trainingen heb gevolgd. De afgelopen twee maanden stonden daarom in het teken van de sollicitatieprocedure en dat was ontzettend spannend. Wat deze sollicitatieprocedure voor mij anders maakte is dat ik wist: Essence is de plek waar ik op dit moment in mijn leven hoor te zijn. Dit gevoel van helderheid heb ik maar een paar keer in m’n leven gehad, dus het zegt mij echt iets als ik dat ervaar. Toch zorgde dat er niet voor dat ik helemaal geen onzekerheid ervoer, maar wel dat het me sterkte. Ook heb ik veel gehad aan steun van de mensen om me heen, met name degenen met wie ik de trainingen heb gedaan. Heel fijn was dat.

typorama (6)Er is nog een ander middel dat ik heb gebruikt om me te ondersteunen tijdens het sollicitatieproces: muziek. Er is met name één lied wat voor mij als een anthem heeft gewerkt: “Run” van Rondé. Het grappige is dat dit nou net een nummer was wat me totaal niet aansprak. Ik hoorde het vaak op de radio en ik zong zelfs mee, maar de tekst echt horen en begrijpen deed ik niet. Eind november ging ik naar het Songbird Festival in Rotterdam, met bekende en minder bekende singer-songwriters zoals Gavin DeGraw, Kensington en Maria Mena. Ook Rondé trad op en aangezien er geen andere artiest optrad die me aansprak, ging ik naar Rondé. Ik moet zeggen dat ik het leuker vond dan ik van tevoren had gedacht. Waarom? Deze keer luisterde ik echt en ik denk ook dat puur het feit dat ze live speelden meehielp. Toen ze “Run” gingen spelen, voelde het als een eureka-moment: ik snapte meteen waar het lied over ging en ik kon meteen zien hoe dit op mij van toepassing was. Ik had de avond ervoor een leuke date gehad, ik zat in een sollicitatieproces voor een gave baan en alles leek mijn kant op te komen. Dát is waar dit lied voor mij over gaat. Het gaat over m’n hart volgen, voor de volle 100% voor m’n dromen gaan, maar ook over kansen zien en ze aangrijpen.

De sollicitatieprocedure bestond ook uit een training en voorafgaand aan elke bijeenkomst luisterde ik dit lied. Elke keer als ik dit luisterde realiseerde ik me: dit is wat ik wil en het enige wat ik kan doetyporama (5)n is er helemaal voor gaan. Het enige wat ik kan doen is mezelf laten zien en niet een ‘perfecte’ en neppe versie van mezelf. Dus dat heb ik gedaan. En had ik de baan niet gekregen, dan wist ik in ieder geval dat ik het had geprobeerd. Maar ik ben er trots op dat het me is gelukt en ik kijk er enorm naar uit om aan de slag te gaan bij Essence.

Ga jij ook een spannende (en misschien wel stressvolle) uitdaging tegemoet? Kies dan een power song, oftewel een lied dat jouw kracht geeft en je eraan herinnert dat je het kan. Er zijn genoeg voorbeelden te vinden op mijn blog. En soms komt zo’n lied, net als bij mij, gewoon op je pad. 🙂

Nieuwsgierig geworden naar “Run”? De tekst die mij inspireerde uit dit liedje staat in de mooie plaatjes in deze blog post. Daarnaast vind je onderaan de videoclip. Enjoy! 🙂

 

 

typorama (2)

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s