Self Empowering Sunday (20): Essence + Source

September_05__2015_at_0119PMDeze zomer stond voor mij in het teken van persoonlijke ontwikkeling. In juli en augustus heb ik de trainingen Essence en Source gevolgd bij Essence en die trainingen hebben mij ontzettend veel gebracht. In deze blog post deel ik hier graag wat van met jullie. Bijna een jaar geleden raadde een vriendin me aan om de Essence training te gaan doen en totdat ik de training ook echt ging doen was ik niet overtuigd. Maar omdat ze een goede vriendin van me is en ik haar vertrouw besloot ik de training toch te gaan doen. Nu ik niet alleen Essence, maar ook Source heb gedaan kan ik zeggen dat dit één van de beste investeringen is die ik ooit heb gedaan.

Waarom wilde ik deze trainingen doen?
Ik had verschillende redenen om deze trainingen te doen. Wat ik m’n hele leven al hoor van verschillende mensen is hoeveel potentie ze in me zien, maar dat ik dit niet laat zien. Dit is iets wat we enorm frustreerde. Ik vind het zo belangrijk om de talenten die ik heb ook te gebruiken, maar op de één of andere manier zag ik dit zelf niet. Ik was nooit goed genoeg en ik was enorm hard voor mezelf. Ook had ik een groot deel van m’n leven een muur om me heen: door allerlei gebeurtenissen sloot ik mezelf af uit een drang om mezelf te beschermen tegen nare gebeurtenissen. Daardoor vlakte dit m’n emoties ook af. Ik had een leuk leven, maar toch kon ik er niet helemaal van genieten en ik bleef het gevoel houden dat er iets niet helemaal klopte… Ook wilde ik de trainingen doen om duidelijker voor mezelf te krijgen wat ik wil en hoe ik wil dat m’n leven eruit ziet. Ik wilde er meer vertrouwen in krijgen dat ik ook kan bereiken wat ik wil.

Wat houden deze trainingen in?
Het is lastig om uit te leggen wat er tijdens de trainingen gebeurt, omdat iedereen de trainingen weer anders ervaart. Wat ik zelf het waardevolle vind aan deze trainingen dat ik door middel van allerlei processen en activiteiten (zowel individueel als in een groep) heb gezien hoe ik reageer op bepaalde situaties. Daar heb ik vervolgens weer de tools voor gekregen om mee om te gaan. Deze trainingen hebben veel meer voor me gedaan dan eerdere trainingen die ik heb gevolgd: dat aspect van doen maakte voor mij echt het verschil. Hoewel je in een groep zit is het echt een individuele training en heb ik dit ook echt zo ervaren. Essence is echt op het individu gericht en wil dat mensen gebruik maken van het potentieel dat ze hebben. Wil je meer weten, lees dan hier meer over Essence en lees dan hier meer over Source.

Wat hebben de trainingen mij gebracht?
De trainingen hebben me ontzettend veel opgeleverd. Ik durf mezelf nu te laten zien. Ik heb heel lang m’n best gedaan om mezelf te verbergen en om mezelf kleiner te maken terwijl er in mij een heel ander iemand zat: iemand die zichzelf wil laten zien. Ik ben bijvoorbeeld begonnen met het dragen van make-up. Gisteren heb ik m’n profielfoto op Facebook naar bovenstaande foto aangepast. Een vriendin vertelde me dat toen ze de foto zag, ze dacht: “Ja, dat is Sanne.” Ik vind het heerlijk om mezelf te laten zien en make-up is voor mij een manier om dat te doen. Ook het dragen van felle kleuren vind ik fijn dus ga ik ook vaker doen. Ook heb ik ervaren hoe krachtig ik ben en dat als ik iets wil ik het ook kan bereiken. Andere resultaten zijn:

 • Ik zorg beter voor mezelf: ik ga bijvoorbeeld naar een voedingscoach om op een goede en gezonde manier af te vallen.
 • Ik ben energieker en ik kan m’n energie beter reguleren. Ik herken nu veel sneller waarom m’n energie daalt. Vaak heeft dit met een negatieve gedachte te maken. Daardoor weet ik ook beter hoe ik m’n energie weer omhoog kan krijgen.
 • Ik ben trots op mezelf.
 • Ik weet dat ik een doorzetter ben.
 • Ik kies hoe ik met negativiteit omga.
 • Ik ben me bewuster waar ik van geniet, zoals dansen en zingen.
 • Ik heb meer focus.
 • Ik ben doelgerichter.
 • Als ik een oplossing zoek voor iets dan denk ik creatiever.
 • Ik weet beter wat ik wil.

Kortom, dit zijn echt gave resultaten waar ik de komende tijd verder aan wil gaan werken. Ik heb een aantal doelen voor mezelf gesteld die ik binnenkort met jullie wil gaan delen. Ik ben nu ook aan het kijken hoe ik tijdtechnisch aan die doelen kan gaan werken. Ik ben er gisteren al mee begonnen, maar ik merk ook dat het lastig is omdat ik in oktober een paar weken in Thailand zit voor de World Council van de World YWCA en daar moet ik ook nog veel voor voorbereiden. Ik ben ervan overtuigd dat ik uiteindelijk een weg ga vinden.

 

Advertenties

8 gedachtes over “Self Empowering Sunday (20): Essence + Source

 1. He Sanne, Ik heb in 2008 Essence en Source gedaan en ik wil je aanmoedigen om inderdaad te blijven weken aan wat je doelen zijn, heel soms zak ik namelijk nog steeds weg (ook ik maak me kleiner) en telkens weer als ik gewoon in actie ga, dan krijg ik dat gevoel weer terug, heel waardevol anker..maar wel blijven doen! Play the lead in your life 😉

 2. Pingback: Mijn strijd tegen de kilo’s (12) | SuperSanne

 3. Pingback: Patronen | SuperSanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s