Keuzes, keuzes, keuzes…

Keuzes maken: het is niet bepaald m’n favoriete bezigheid. Het liefste zou ik alles willen kunnen doen wat ik leuk vind, maar elke keer weer loop ik er tegenaan dat dit niet kan. De invulling van m’n vrije tijd is daar een mooi voorbeeld van. Ik lees graag, maar niet alleen boeken. Ik lees ook graag online artikelen, tijdschriften, blogs, artikelen via De Correspondent en losse artikelen uit tijdschriften en kranten via Blendle. Dit betekende alleen wel dat m’n leeslijst overvol zat en ik daardoor een maand achterliep met lezen. Daarom heb ik gisteren kritisch gekeken naar de blogs en websites die ik volg en een aantal daarvan heb ik van m’n lijstje verwijderd. Ergens zou ik het fijn vinden als ik me op één ding zou kunnen focussen. In het geval van lezen zou dit bijvoorbeeld kunnen betekenen dat ik alleen nog maar boeken lees. Tegelijkertijd weet ik dat ik zo niet ben. Ik vind het fijn om op de hoogte te zijn van wat er in de wereld gebeurt. Voor mij is het soort van brandstof en een manier om te bouwen aan de meningen die ik heb over bepaalde onderwerpen. Ik heb dit niet alleen met lezen, maar met meer dingen. Soms zou ik een persoon willen zijn die zich helemaal richt op één onderwerp, maar zo ben ik niet. Ik houd van afwisseling en ik vind het leuk om allerlei dingen uit te proberen.

Ik denk dat een belangrijke vraag die ik mezelf moet stellen: krijg ik hier energie van? Waar ik bijvoorbeeld echt energie van krijg is zingen. Het is één van die weinige zekerheden die ik heb: zingen vind ik heerlijk en zingen is voor mij één van die dingen uit m’n leven die niet gecompliceerd zijn. Ik kan er altijd op terugvallen. Niet dat m’n leven nou zo moeilijk en ingewikkeld is, maar zingen is simpel: ik trek m’n mond open en ik begin. En dan vergeet ik voor nu hoeveel techniek er bij zingen komt kijken. 😉 Een maand geleden heb ik een training gevolgd waar ik veel van heb geleerd en aankomende week ga ik beginnen met een vervolgcursus (over die cursussen schrijf ik binnenkort een blog). Eén van de vragen die ik moest beantwoorden voor de vervolgcursus was: Wat zijn de dromen die je hebt voor je toekomst? Ik vond dit een hele mooie vraag en het was fijn die te beantwoorden. Het maakt keuzes maken ineens een stuk simpeler. Mijn dromen? Ik noem er drie:

  • Een liefdevolle en succesvolle relatie met een leuke man. 🙂
  • Een baan die mij vervulling geeft en waarbij ik de wereld een stukje beter kan maken. 🙂
  • Op het podium staan als zangeres in een band of als de lead in een musical. 🙂

Het zijn drie mooie dromen om aan te werken (en waar ik nu al aan werk) en de cursus die ik komende week ga doen, gaat daar vast en zeker aan bijdragen.

Bedankt voor het lezen en een fijne zondag iedereen! 🙂

Advertenties

3 gedachtes over “Keuzes, keuzes, keuzes…

  1. Ey Sanne,
    Dit verhaal vind ik zo herkenbaar! Vooral het volgen van verschillende media, blogs, boeken. Soms lijkt de leeslijst oneindig en zie je door de bomen het bos niet meer! Heel slim dat je jezelf de vraag stelt: ´waar krijg ik energie van?’. Dit doe ik ook geregeld, maar dan in de trant van: ‘wat heb ik nu nodig?’. Ik vind dat je prachtige dromen hebt en ik hoop dat je altijd veel plezier zal blijven beleven aan het zingen, on stage en off stage.
    Doei!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s