Zomernieuwtjes

Het is inmiddels alweer meer dan een maand geleden dat ik heb geblogd. Dit was niet gepland, maar het is zomervakantie en dan vind ik het altijd wel fijn om het wat rustiger aan te doen. Ik heb zelf pas in oktober vakantie, maar in de zomer heb ik weinig verplichtingen en dat is heerlijk… Deze week had ik zin om weer te beginnen met bloggen, dus bij deze. ūüėČ Vanaf volgende week ga ik weer aan de slag met reguliere blogs, maar vandaag wil ik gewoon een aantal dingen met jullie delen:

Thailand
In oktober vertrek ik naar Bangkok (Thailand) om daar de World Council van de World YWCA bij te wonen namens de YWCA Nederland. De YWCA is een organisatie voor vrouwenrechten en vrouwelijk leiderschap en daar zet¬†ik¬†inmiddels alweer 1,5 jaar voor in. De YWCA is¬†een internationale organisatie waar meer dan 100 landen bij zijn aangesloten. De World Council kun je zien als een algemene ledenvergadering van de meer dan 100 YWCA’s en die ga ik in oktober bijwonen, samen met vier andere dames van de YWCA Nederland. Wil je onze belevenissen volgen? Dat kan op: http://worldcouncil.waarbenjij.nu.¬†Links onderaan die website kun je je e-mailadres invullen en je krijgt dan alle blogs in je e-mail.

Essence
Een maand geleden heb ik de Essence training gevolgd, een vijfdaagse training waarbij ik heb gewerkt aan mezelf. Het was een ontzettend bijzondere ervaring, waar ik enorm veel van heb geleerd. Essence smaakte naar meer en daarom ga ik over twee weken de Source training doen. Waar de Essence training veel meer ging om de relatie tussen ik en m’n omgeving (bijvoorbeeld: hoe ga ik om met conflictsituaties, hoe ga ik om met situaties die ik niet zag aankomen) gaat Source over de relatie tussen ik en ik. Ik ben enorm benieuwd en als ik Source heb afgerond zal ik hier uiteraard verslag over uitbrengen.

PEER Workshop Bloggen
In september ga ik een workshop bloggen volgen, georganiseerd door Doetank PEER. In drie avonden gaan we kijken naar diversiteit in inhoud √©n vorm. Ik ben enorm benieuwd wat het me gaat brengen. Ik worstel met de vraag: wil ik m’n blog meer gaan specificeren richting een bepaald thema of wil ik het houden zoals het nu is? Ik hoop dat ik via die workshop hiernaar kan gaan kijken.

Homelands
Als laatste wil ik graag een ontzettend goed artikel met jullie delen, namelijk¬†“Homelands” van Stephan Faris. Dit stuk is gepubliceerd via Deca Stories, een website waarop 10 diepgaande non-fictie verhalen per jaar worden gepubliceerd. Deze stukken zijn te lezen op je computer, smartphone, tablet en e-reader.¬†“Homelands” gaat over Patience, een weesmeisje in Liberia, die geadopteerd is door een Amerikaans stel maar die daar niet weg kan omdat het ontzettend ingewikkeld is om een Amerikaans visum te krijgen. Dit had¬†onder andere te maken met de burgeroorlog en de chaos die er was bij het Amerikaanse consulaat.¬†“Homelands” gaat ook over het bizarre gegeven dat het paspoort dat je hebt bepalend is voor het leven waarin je opgroeit en¬†“Homelands”¬†is tegelijkertijd een pleidooi voor open grenzen. Het kostte me 45 minuten om dit stuk te lezen, maar het is het absoluut waard.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s