Mijn strijd tegen de kilo’s (9)

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik heb geblogd over het afvallen. De reden is dat het niet zo lekker ging. De laatste keer in 2014 dat ik naar een Weight Watchers sessie was geweest was eind november. Daarna sloeg ik telkens over met het excuus dat het slecht weer was en ik dus geen zin had om dan naar Weight Watchers te fietsen. Daarnaast was Weight Watchers met de feestdagen twee weken dicht en de week erna ging ik naar een voorstelling van Bert Visscher. Dus toen ik op 12 januari weer naar een sessie ging en op de weegschaal moest staan was het behoorlijk schrikken: 3 kilo erbij ten opzichte van de laatste keer. Dat kwam natuurlijk door de feestdagen, maar ik at gewoon weer elke dag teveel en te vet. Het was behoorlijk slikken bij die sessie. Wat ik op dat moment het liefste wilde was naar huis gaan en me daar opsluiten. Ik baalde zo ontzettend van mezelf op dat moment. Tijdens die sessie hoorde ik de hele tijd een stemmetje in m’n hoofd dat zei: “Je bent een mislukkeling, dat het je na 3,5 jaar nog niet is gelukt om op je streefgewicht te komen bewijst maar weer eens dat je faalt, je maakt nooit iets af” en ga zo maar door. Daar kwam bovenop dat m’n coach tijdens de sessie weer eens iemand eruit pikte als lichtend voorbeeld: iemand die in 8 maanden 24 kilo is afgevallen. Natuurlijk ontzettend bewonderigenswaardig, maar ik voel me dan nog meer een mislukkeling. Ik liet het feit dat ik was aangekomen en m’n gevoel van teleurstelling eigenlijk samensmelten met m’n identiteit. Natuurlijk is het niet goed van mezelf dat ik me weer zo heb laten gaan, maar dit definieert me niet als persoon en dat is iets wat ik moet onthouden. Bovendien is zwelgen in die teleurstelling nou niet echt productief. Ik appte een vriendin hierover en ze kwam met een plan. Zij wil namelijk ook gezonder leven en een paar kilo’s afvallen en zij heeft voor zichzelf een plan bedacht hoe ze dat aan wil pakken. Een onderdeel hiervan is dat we elkaar steunen en bemoedigen door regelmatig te vragen hoe het gaat, door af en toe samen boodschappen te doen en door bijvoorbeeld recepten en tips te delen. Ik ben hier erg blij mee, want het is fijn om het samen te doen. Als ik thuis kom is er ten slotte niemand die me een complimentje geeft voor het feit dat ik ben afgevallen of dat ik iets heb laten staan en er is niemand die me erop wijst dat ik misschien niet helemaal goed bezig ben.

Het voordeel van 3 kilo aankomen is dat het een wake-up call is. En ik hoop dat het de laatste is en dat ik nu echt kan gaan doorpakken. Volgend jaar word ik 30 jaar en wat zou het mooi zijn als ik dan op m’n streefgewicht zit. Ik zou ook graag m’n 30e verjaardag op een speciale manier willen vieren en dan zou het toch wel erg leuk zijn om m’n streefgewicht bereikt te hebben. Plus dat het me natuurlijk enorm veel geld zou besparen, want ik betaal nu 39 euro per maand voor Weight Watchers.
Daarom heb ik uitgerekend hoeveel ik gemiddeld per week af moet vallen. Ik heb nog ongeveer 60 weken te gaan voor ik m’n 30e verjaardag vier dus dat betekent dat ik tussen de 0,3 en 0,4 kilo per week af moet vallen. Dat is prima te doen. Als ik het Weight Watchers programma volg dan zou ik tussen de 0,5 en 1 kilo per week af moeten vallen. De afgelopen weken gingen ontzettend goed. Toen ik me vorige week woog was ik 1,3 kilo afgevallen en gisteren wees de teller 0,8 kilo minder aan. Dat is ruim boven het gemiddelde van 0,3 kilo dus als ik m’n best doe ga ik het ruim op tijd halen. Ik moet nog 18,5 kilo afvallen om m’n streefgewicht te bereiken en dat duurt nog even, dus ik wil eigenlijk ernaar toe werken door me aan subdoelen te houden. Voor mij betekent dit: 3 kilo. Dit is een haalbaar aantal en daarnaast is het zo bij Weight Watchers dat als je weer 3 kilo bent afgevallen er weer een punt van je dagbudget afgaat. M’n eerstvolgende subdoel is om de -9 kilo te halen. Ik ben nu in totaal 8,7 kilo afgevallen dus ik verwacht de 9 kilo volgende week aan te kunnen tikken. Nadat ik dit heb bereikt wil ik voor een volgend subdoel (-12 kilo) ook een deadline instellen zodat ik weet waar ik naar toe werk.

Kortom, ik ga er weer voor!

Startgewicht: 102,3 kg
Afgevallen: 0,8 kg (afgelopen week, ten opzichte van m’n vorige blog ben ik 1 kilo aangekomen)
Huidig gewicht: 93,5 kg
Af te vallen kilo’s tot subdoel (-9 kg): 0,3 kg
Totaal afgevallen: 8,7 kg
Streefgewicht: 75 kg

Advertenties

2 gedachtes over “Mijn strijd tegen de kilo’s (9)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s