Mijn strijd tegen de kilo’s (8)

Het is weer tijd voor een wekelijkse update over mijn strijd tegen de kilo’s. Vorige week ben ik niet naar Weight Watchers geweest, omdat ik me ontzettend gestrest voelde. Ik moest echt even een avondje ontspannen dus dat heb ik gedaan door m’n favo tv-series, “New Girl” en “The Mindy Project”, te kijken. 🙂 Deze week ben ik wel weer gegaan, maar ik merk wel dat het moeilijker is doordat het zo vroeg al donker is. Na een lange werkdag heb ik eigenlijk vooral zin om naar huis te gaan, maar ik ben toch gegaan.

De afgelopen twee weken gingen weer met ups en downs. Om met de downs te beginnen: doordat het vroeg donker is, ben ik ook sneller moe en vind ik het lastig om te koken. Dat betekent dat er wat vaker kant-en-klaar maaltijden ingaan. Niet bepaald gezond te noemen. Wat betreft de ups: ik laat veel lekkere dingen op m’n werk staan. Het lukt me nu om van de pepermuntjes af te blijven en ik heb de volle schaal met pepernoten (die elke dag wordt aangevuld) tot nog toe laten staan. Daarom heb ik voor de grap de afgelopen tijd bijgehouden wat ik heb laten staan qua gezond eten. Dat is het volgende:

  • Pepermuntjes (op m’n werk);
  • Minitwix (traktatie op m’n werk);
  • Pepernoten (op m’n werk);
  • Taai taai (op m’n werk).

Ook heb ik besloten om op m’n werk te stoppen met drinken van cola light. Ik dronk twee blikjes per dag, oftewel meer dan een halve liter. Ik vrees niet echt gezond… Dus ik ga m’n uiterste best om het op m’n werk te laten staan, maar in het weekend wil ik er wel van kunnen genieten. Op de lange termijn zou ik het wellicht zelfs helemaal af kunnen bouwen, maar de eerste stap is gezet.

Deze week is het thema bij Weight Watchers “Winnen met bewegen”, waarbij het uiteraard over sporten ging. Zelf sport ik momenteel niet, omdat ik sporten geen prioriteit geef. Ik werk 40 uur per week en wat ik dan liever doe in m’n vrije tijd is me focussen op m’n passie vrouwenrechten. En ik besteed m’n tijd liever aan toneellessen, waar ik in januari weer mee ga beginnen, omdat ik daar als persoon enorm van kan groeien. Het is niet dat ik helemaal niet beweeg: ik fiets gemiddeld 40 minuten per dag en ik loop in de lunchpauze een rondje met collega’s. En dat is op een normale dag, als ik in de avond niks gepland heb. Als ik wel iets gepland heb zoals een vergadering of een afspraak met een vriendin, dan loopt m’n fietstijd nog hoger op. Als ik weer zou gaan sporten dan zou ik toch iets willen doen wat ik leuk vind. In mijn geval is dat dansen. Ik zag onlangs weer eens een dansfilm en dan krijg ik zo’n zin om te dansen! Ik hou enorm van hiphop en streetdance en m’n zangdocent vertelde me pas nog over een dansschool in Utrecht die zich daarop focust. Op dit moment zit ik aan m’n taks qua activiteiten naast m’n werk, maar ik hou het zeker in m’n achterhoofd.

Over de afgelopen twee weken ben ik 0,3 kilo afgevallen. Niet zoveel, maar het is beter dan niks en ik hoop de positieve lijn goed door te kunnen zetten de komende tijd.

Startgewicht: 102,3 kg
Afgevallen: 0,3 kg
Huidig gewicht: 92,5 kg
Totaal afgevallen: 9,8 kg
Streefgewicht: 75 kg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s