Mijn strijd tegen de kilo’s (7)

Afgelopen week ging het goed met afvallen. Ondanks een aantal kleine ‘slippertjes’ heb ik het er goed van afgebracht. Ik ben in totaal 0,6 kilo afgevallen dus ik heb de weg omhoog weer terug gevonden. Focussen op één actiepunt, me afvragen of iets de punten waard is, heeft absoluut geholpen dus dat ga ik zeker blijven doen.

Het weekthema van Weight Watchers is ‘de snelle keuken’, oftewel: hoe leef je gezond als je een druk leven leidt? Het is een thema waar ik veel mee heb als bezig bijtje. Ik heb een baan van 40 uur per week in Amsterdam en ben vaak pas om 18.30u of later thuis. Ook ben ik minstens één avond weg voor een vergadering of een andere activiteit. Bij veel van die ‘buitenschoolse’ activiteiten zit gelukkig wel een maaltijd inbegrepen maar niet altijd. Ik vind koken best een opgave als ik pas om 18.30u thuis ben. En als ik nog boodschappen moet doen dan ben ik zelfs nog later thuis. Hierbij een aantal handige tips & tricks waar ik zelf gebruik van maak:

  • Doe 1 keer per week boodschappen. Daarmee zorg je er ook voor dat je maar 1 keer in de supermarkt komt en je dus aan minder verleidingen bloot staat dan als je meerdere keren per week boodschappen doet.
  • Kook meerdere porties. Ik kook vaak voor minstens 2 dagen en soms zelfs voor 4 dagen. Dat is dan wel één recept maar daarmee bespaar ik mezelf wel een hoop tijd.
  • Hou een ‘receptenboek’ bij met recepten die je snel kunt maken. Dat kan in een schriftje, maar ik gebruik zelf de app Evernote zodat ik de recepten ook op m’n telefoon kan opzoeken.

Startgewicht: 102,3 kg
Afgevallen: 0,6 kg
Huidig gewicht: 92,8 kg
Totaal afgevallen: 9,5 kg
Streefgewicht: 75 kg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s