Mijn strijd tegen de kilo’s (6)

Sinds de laatste blog die ik heb geschreven over mijn strijd tegen de kilo’s ben ik weer een aantal kilo’s aangekomen. En daar baal ik ontzettend van. Inmiddels is het totaal aantal kilo’s dat ik ben afgevallen gezakt naar 8,8. Dat betekent dat ik weer onder de 10 kilo zit en dat vind ik jammer… Ik zit al heel lang in een dip als het gaat om afvallen en mijn reisje naar Stuttgart heeft daar aardig aan meegewerkt. We kregen daar drie maaltijden per dag, waaronder twee warme maaltijden inclusief toetjes en een paar dagen was er ook nog eens taart. Het was ook nog eens een lopend buffet, niet bepaald een goede omgeving voor mij. Als ik eenmaal in zo’n flow zit van veel en lekker eten dan vind ik het soms lastig om eruit te komen en dat is ook nu het geval. Daar kwam ook bij dat ik me enorm schaamde, daardoor niet naar Weight Watchers (WW) durfde met als gevolg dat ik dat oude en vertrouwde struisvogelgedrag vertoonde. Ik durfde zelfs niet op m’n pas gekochte weegschaal te gaan staan!

Gisteren ben ik daarom maar weer naar WW gegaan, met lood in m’n schoenen. Daar kwam uit dat ik sinds de laatste keer dat ik me bij WW had gewogen 1,5 kilo ben aangekomen. Het valt me mee, maar ik zal dit er toch weer af moeten krijgen. Al een hele tijd voel ik vrij weinig motivatie voor het afvallen en ik weet niet zo goed wat ik hier tegen moet doen. Ik heb het idee dat ik het lastig vind om me open te stellen voor het gevoel dat komt kijken bij de realisatie dat ik overgewicht heb en dat ik daardoor niet goed bezig ben. Dat is een gevoel waar ik me het liefste voor afsluit… Stof tot nadenken dus!

De eerste stap terug is dat ik gisteren naar WW ben gegaan en dat wil ik blijven volhouden. Ook heb ik besloten me op dit moment op één actiepunt te richten: ik moet me bij alles wat ik eet afvragen of het het echt waard is. Dit geldt voornamelijk voor alles buiten m’n normale eetpatroon, maar het is misschien ook wel interessant om mezelf die vraag te gaan stellen over m’n normale eetpatroon. Als een soort evaluatie zeg maar. Hopelijk gaat het daardoor steeds weer een stukje beter…

Startgewicht: 102,3 kg
Aangekomen (sinds 18 augustus): 2,5 kg
Huidig gewicht: 93,4 kg
Totaal afgevallen: 8,9 kg
Streefgewicht: 75 kg

Advertenties

4 gedachtes over “Mijn strijd tegen de kilo’s (6)

  1. Misschien is het goed om eens te kijken naar het gevoel onder die schaamte en het struisvogelgedrag? En proberen dat te doorleven zodat je je er niet meer voor hoeft te verstoppen.
    Als je je er minder druk maakt over de korte termijn en wat je nu allemaal goed of fout aan het doen bent dan wordt het misschien makkelijker en pak je je sneller weer op. Er staat nu zo’n ongelofelijke druk op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s