Self Empowering Sunday (19): Being Erica

being_erica_1tm3_2dIn deze aflevering van Self Empowering Sunday wil ik graag wat vertellen over de televisieserie Being Erica. Deze serie is uitgezonden van 2009 t/m 2011 en telt vier seizoenen. In de eerste aflevering zien we hoe de 32-jarige hoofdpersoon Erica is vastgelopen in haar leven. Ze is hoogopgeleid, maar werkt bij een callcenter en wordt desondanks alsnog ontslagen. Haar liefdesleven loopt ook niet bepaald lekker en ze heeft het gevoel dat haar familie en vrienden haar een mislukkeling vinden. Als ze tijdens een plensbui een café inloopt om te schuilen voor de regen en daar een koffie mag proeven, krijgt ze een allergische reactie omdat er noten in de koffie zaten. Hierdoor belandt ze in het ziekenhuis en ontmoet ze Dr. Tom. Ze denkt in eerste instantie dat het een therapeut van het ziekenhuis is, maar al snel heeft ze door dat dit toch niet zo is. De therapie die hij haar aanbiedt heeft namelijk een wel heel bijzonder element: tijdreizen. Aan het begin van de serie maakt Erica een lijst met dingen waar ze spijt van krijgt en tijdens elke sessie krijgt Erica de kans om terug in de tijd te reizen om die fouten te herstellen. Ondanks dat blijken de dingen toch vaak anders te lopen en komt Erica erachter dat sommige dingen toch anders in elkaar zitten. Niet elke aflevering is trouwens hetzelfde. Er is bijvoorbeeld ook een aflevering waarin Erica al haar impulsen moet volgen die dag en er is een aflevering waarbij Erica gewoon moet dealen met haar alledaagse problemen in plaats van terug reizen om een fout te herstellen.

Wat ik erg fijn vind aan deze serie is dat ik er echt dingen van leer over mezelf en ik sommige afleveringen net op het goede moment kijk. Pas keek ik een aflevering waarin Erica haar baan net was kwijtgeraakt en er enorm van baalde. Ze had zoiets van: “Waarom ik? Als ik heel veel geld zou hebben zou ik alle vrijheid hebben om te kunnen doen wat ik wil”. Dr. Tom herinnerde haar aan één van de dingen op haar lijst waar ze spijt van had: ze werkte bij een internetbedrijf en had er ook aandelen in, maar ze verkocht die aandelen te vroeg waardoor ze heel veel geld was mis gelopen. Ze ging terug in de tijd en in plaats van de fout recht te moeten zetten was de fout al ongedaan gemaakt en was ze stinkend rijk. Ze kwam erachter dat rijk zijn niet alles is. Hierdoor deed ze haar best niet meer voor dingen, omdat ze alles kon kopen. Ook verwaterden relaties die dierbaar voor haar waren. Ook ik heb de afgelopen tijd vaak gedacht: wat als ik de loterij zou winnen, dan zou ik kunnen ontdekken wat het is dat ik echt zou willen. Maar zo’n aflevering zet me dan met beide benen op de grond en doet me beseffen dat ik er misschien wel heel erg passief van zou worden. Being Erica laat me reflecteren op m’n eigen leven. Elke aflevering geeft me weer waardevolle adviezen die ik kan toepassen op m’n eigen leven. 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s