Concert Newworldson

newworldsonAfgelopen vrijdag ben ik met een vriendin naar een concert van de Canadese band Newworldson (NWS) geweest. Volgens hun website is hun muziek “an eclectic blend of 60s soul, funk, roots and gospel”. NWS bestond oorspronkelijk uit vier bandleden, maar daar zijn twee saxofonisten aan toegevoegd. Een ontzettend goede zet, want live klinkt het nu nóg beter. En de twee saxofonisten waren zo ontzettend grappig; ze deden van die leuke dansjes erbij.

Ik ‘ontdekte’ NWS een aantal jaren geleden op een christelijk festival. Ik was meteen fan, want ik houd enorm van de muziek die zij maken. Ik houd namelijk van soul-, blues- en gospelmuziek, maar binnen die genres zijn er veel verschillen en daardoor vind ik het lastig om net die ene goede cd of artiest te vinden. Over het algemeen is het de wat oudere muziek die me aanspreekt en hoewel NWS een band van deze tijd is maken zij muziek die echt die feel heeft van vroeger. NWS maakt vooral liedjes met God als onderwerp. En toch denk ik dat een breed publiek deze muziek mooi zou vinden. Ik vergelijk het eigenlijk altijd met films zoals Sister Act of The Color Purple. Daar zitten ook liedjes in met God als belangrijkste onderwerp, maar heel veel mensen vinden deze muziek te gek. Toch zijn er niet veel mensen die NWS kennen terwijl ik vind dat ze een veel groter publiek verdienen. Soms fantaseer ik wel eens dat ze mee doen aan het televisieprogramma Holland’s Got Talent. Echt, iedereen zou er weg van zijn. Ze zijn vooral live zo enorm goed. Ze zijn zo goed dat hun cd’s vlak klinken. Elk bandlid krijgt tijdens zo’n concert de kans om te shinen, vooral heel grappig is het als de drummer z’n momentje krijgt. Alle bandleden lopen naar achteren en de drummer gaat volledig los op z’n drumstel, om vervolgens ook nog even andere voorwerpen te bewerken met z’n drumstokjes. Het voordeel van het feit dat niet veel mensen ze kennen? Dat de kaartjes goed betaalbaar zijn en de bandleden makkelijk bereikbaar. We stonden namelijk vooraan. 🙂 Toch kan ik jullie deze fantastische muziek niet onthouden. Kortom: kijk, luister en geniet van deze geweldige band!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s