Self Empowering Sunday (13): Little Mix

Ik vond dat het weer tijd werd voor een nieuwe Self Empowering Sunday blog. 🙂 Vandaag wil ik wat delen over Little Mix. Dit is een 4-koppige girl group uit Engeland die in 2011 het televisieprogramma X Factor won. Ik ken hun muziek niet zo heel goed, maar ik kwam één van hun liedjes tegen en ik werd geraakt door de boodschap van dat liedje. Ik heb het over “Little Me”. De kern van de boodschap is dat je wel eens terug zou willen gaan in de tijd om je jongere zelf te vertellen dat ze best wat trotser mag zijn op zichzelf. Dit is als volgt verwoord in de tekst:

You can see there if you catch her eye
I know she’s brave but it’s trapped inside
Scared to talk but she don’t know why

Wish I knew back then
What I know now
Wish I could somehow
Go back in time and maybe listen to my own advice

I’d tell her to speak up, tell her to shout out
Talk a bit louder, be a bit prouder
Tell her she’s beautiful, wonderful, everything she doesn’t see

You gotta speak up, you gotta shout out
And know that right here, right now
You can be beautiful, wonderful
Anything you wanna be

In de clip zijn ook een aantal jonge meiden te zien die vertellen over hun onzekerheden. Toch best bizar hoe onzeker we kunnen zijn over onszelf. Ook ik zou wel eens terug willen gaan in de tijd om mezelf moed in te spreken, maar ook vandaag de dag ben ik nog wel eens dat kleine en onzekere meisje en probeer ik kracht te halen uit dit soort liedjes. Als ik in zo’n onzekere bui zit, zit ik in een bubbel met me, myself and I vergeet ik dat iedereen zich wel eens onzeker voelt. Deze videoclip van Little Mix draagt eraan bij dat ik me toch wat minder alleen voel… Oh ja, er is trouwens niks mis mee als je introvert bent. Niet iedereen hoeft hetzelfde te zijn en zijn/haar mening te laten horen, maar diegenen die dat wel graag zouden willen maar dat niet doen vanuit onzekerheid kunnen kracht putten uit dit liedje. Dus heb je een boost nodig, kijk dan de videoclip hieronder en weet dat je niet alleen bent! (maar het is sowieso een leuk liedje dus enjoy!)

Advertenties

Een gedachte over “Self Empowering Sunday (13): Little Mix

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s