Veertigdagentijd 2014 (2)

Het is alweer twee weken geleden dat de Veertigdagentijd eindigde, maar ik zou graag terug willen komen op de beloftes die ik in maart heb gemaakt in verband met die Veertigdagenperiode. Ik zou me gaan focussen op het thema ‘water’. Heel concreet betekende dat met name dat ik alleen maar water en thee zou drinken (behalve op zondagen en m’n eigen verjaardag) en dat ik zou proberen minder water te gebruiken bij douchen en schoonmaken. Helaas moet ik toegeven dat het niet helemaal is gelukt. Ik heb af en toe toch gezondigd door cola light te drinken, maar overall ben ik toch best trots op mezelf. Op momenten waarbij ik heel graag cola light wilde drinken heb ik me over het algemeen weten te beheersen. Het afvoeren van douche- en schoonmaakwater in de wc heb ik helaas niet gedaan, maar ik heb geprobeerd wel korter te douchen dus ik hoop dat ik daarmee tóch water heb bespaard. Ik heb geen idee waarom het me niet helemaal is gelukt, maar ik merk vaak wel dat kleine stappen voor mij het beste werken.

Wat kleine stappen maken betreft was het voornemen om aan de hand van een boek over vrouwen in het Oude Testament een bepaalde bijbelstudie/bidmethode te gebruiken maar ook dat was te hoog gegrepen. Wat dat betreft komt het mooi uit dat mijn kerk cursussen aanbiedt, waaronder ook een bidcursus. Ik zit op bijbelkring, wat betekent dat ik één keer in de twee weken met een aantal mensen samenkom om het over de bijbel te hebben, en onderdeel van dat kringjaar is dat iedereen ook een cursus doet van totaal 3 bijeenkomsten. Aanstaande dinsdag begin ik met een bidcursus en ik hoop dat ik daar een aantal praktische tips meekrijg die me op weg kunnen helpen bij het bidden. Ook wil ik het advies van een vriendin opvolgen door de dag te beginnen met 5 minuten bidden. Dat is beter dan helemaal niets, het is een goed begin van de dag en hopelijk leidt dit tot meer. Daarnaast heb ik vorig jaar het boek “Dagboek van een zoekend christen” gelezen van Monique Samuel, een boek waarin Monique de tien geboden verkent in de breedste zin van het woord. Daarin gaf ze ook een aantal tips om in contact te blijven met God. Eén daarvan is de volgende:

Oefen jezelf in de kunst van dankbaarheid. Benoem de mooie gebeurtenissen van de dag tegenover God en je eventuele partner.

Dat lijkt me ook mooi om uit te gaan proberen. Uiteindelijk is het belangrijkste dát ik contact zoek met God…

Nog iets anders: ik heb uiteindelijk toch die iPad mini (mét toetsenbord!) gekocht, zodat ik vaker kan bloggen. Aangezien ik 5 uur per week in de trein zit kan ik die tijd mooi gebruiken voor bloggen en allerlei andere zaken. 🙂

Advertenties

2 gedachtes over “Veertigdagentijd 2014 (2)

  1. Hier had ik besloten op zoek te gaan naar de stilte en rust zodat er meer tijd zou zijn voor God. Schijnbaar was Zijn plan daarin iets anders dan het mijne, want in die zoektocht werd ik met mezelf geconfronteerd en werd er een deel afgesloten zodat ik verder kon gaan.
    Na een intensieve periode eindigde de 40dagentijd wel met meer rust en stilte in mezelf. Al gaat het nog niet altijd zoals ik het voor ogen heb.
    We blijven mensen met onze zwakheden. En dan zijn 40 dagen best lang.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s