Hier word ik door geïnspireerd… (1)

Eerlijk is eerlijk: ik heb de hele dag aan lopen hikken tegen het schrijven van een nieuwe blog post. Ik heb even geen inspiratie voor een nieuwe Self Empowering Sunday blog post en ik zou graag schrijven over hoe geloof en feminisme samengaan, maar ik merk dat ik er de woorden nog niet voor heb. Daarom deel ik op deze zondag een aantal blogs die ik heb gelezen en die me hebben geïnspireerd. Ik lees geen krant, maar ik lees dan ook het liefste over onderwerpen die mij interesseren. En daar is het internet een heel goed medium voor. Via Feedly krijg ik blog posts en artikelen binnen van de websites die ik heb geselecteerd, vervolgens scan ik erover heen of er interessante items tussen zitten en die exporteer ik dan weer naar Pocket. Pocket is een website en app waar je artikelen die je later wilt lezen kunt ‘dumpen’. Het handige is dat je die artikelen ook offline kunt lezen. Hieronder vinden jullie een selectie van de blogs en artikelen die mij de afgelopen tijd hebben geïnspireerd…

  • Rachel Held Evans met “If men got the Titus 2 Treatment”. Deze blog gaat over de neiging die sommige christenen hebben om eenzijdige conclusies te trekken uit één of meerdere bijbelgedeeltes. Titus 2 is een bijbelgedeelte dat veel wordt gebruikt om te beweren dat vrouwen het huishouden moeten doen. In deze blog draait Rachel het om en past een “Titus 2 Treatment” toe op mannen. Dat maakt meteen duidelijk hoe belangrijk het is om niet te snel conclusies te trekken. Want lees hoe grappig het is: “Nowhere in Scripture is a man of God described as sitting at a desk in an office building from nine to five. Nowhere.” 🙂 🙂
  • No Fly on the WALL. met “Feminist Killjoys, Safe Spaces and Futures”. Dit gaat aan de ene kant over het beeld dat van feministen wordt neergezet als killjoys. In het Nederlands zou je dat kunnen vertalen naar ‘zeur’. Als je je als feminist uitspreekt over seksisme, discriminatie en onrecht dan word je al gauw neergezet als een ‘zeur’. In deze blog beargumenteren de schrijvers dat dat onder andere komt doordat je kritiek hebt op de status quo. Aan de andere kant gaat deze blog ook over veilige plekken waar feministen samen kunnen komen om verhalen met elkaar te delen.
  • Alanna Vagianos met “11 ‘Girly’ Things Men Wish They Could Do Without Judgment”. Aan de ene kant enorm grappig, maar het laat ook zien dat ook mannen net als vrouwen te maken hebben met rolpatronen en verwachtingen. Als je je als man ook maar een beetje vrouwelijk gedraagt dan wordt vaak meteen gedacht dat je homo bent.
  • Stacey Chomiak met “The Church That Loved”. Een ontzettend mooi en ontroerend verhaal van lesbisch koppel en hun zoektocht naar een kerk waar ze actief deel van uit kunnen maken.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s