Self Empowering Sunday (12): Emeli Sandé

Deze zondag vertel ik graag wat over het liedje “Read All About It, Pt. III” van zangeres Emeli Sandé. Maar voordat ik er iets over zeg vind hieronder een gedeelte van de liedtekst die mij aanspreekt:

You’ve got the words to change a nation but you’re biting your tongue

You’ve spent a lifetime stuck in silence afraid you’ll say something wrong

If no one ever hears it, how we gonna learn your song?

So come on come on, come on come on

You’ve got a heart as loud as lions so why let your voice be tamed?

Maybe we’re a little different, there’s no need to be ashamed

You’ve got the light to fight the shadows so stop hiding it away

Come on, come on

(Chorus:)

I wanna sing

I wanna shout

I wanna scream till the words dry out

So put it in all of the papers, I’m not afraid

They can read all about it, read all about it

Yeah we’re all wonderful, wonderful people

So when did we all get so fearful?

Now we’re finally finding our voices

So take a chance come help me sing this

Het lied spreekt me aan, omdat het voor mij symbool staat voor het onbenutte potentieel dat we als mensen hebben. Iedereen heeft zijn/haar eigen talenten en unieke kwaliteiten, maar niet iedereen is zich daar bewust van. Ook zijn er veel mensen die onzeker vinden en die het lastig vinden om hun mening te laten horen. Terwijl het juist zo belangrijk is, want zoals Emeli Sandé zingt: If no one ever hears it, how we gonna learn your song? Dat laatste geldt ook voor mij. Ik heb geleerd mezelf onzichtbaar te maken en zei bijvoorbeeld tijdens colleges nooit iets, en nu is dat mijn ‘default‘ (standaard-modus) geworden. Toch probeer ik eraan te werken doordat één van mijn focuspunten dit jaar is om m’n innerlijk meer naar buiten uit te laten stralen. Daar hebben toneellessen enorm bij geholpen, maar ook werken aan m’n houding tijdens zanglessen en daar in het dagelijks leven op letten en dingen doen die buiten m’n comfortzone liggen. Zoals Brené Brown zou zeggen: je ‘echte’ en authentieke zelf laten zien is nooit verkeerd. Wat niet wil zeggen dat het niet moeilijk is, maar ik ben me er bewust van en ik maak stappen en daar ben ik tevreden mee. En ik wil me blijven uitspreken voor de onderwerpen die me raken, waaronder mensen- en vrouwenrechten en rechtvaardigheid. Ook al vinden andere mensen de dingen die ik zeg totaal onbelangrijk of vinden ze het ‘gezeur’.

Mocht je het liedje willen luisteren, dan vind je hieronder een mooie live-versie.

Advertenties

2 gedachtes over “Self Empowering Sunday (12): Emeli Sandé

  1. Mooi Sanne! Goede reminder, Ik zal ook sneller mijn mond houden als ik niet zeker weet dat het iets is wat ik kan zeggen zonder kritiek te krijgen. Of ik ga me later druk maken over iets wat ik wel gezegd heb.
    Bedankt voor het sharen van het liedje en jouw eigen “song”.

  2. Pingback: Self Empowering Sunday (16): I Wish I Knew How It Would Feel to Be Free | SuperSanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s