Self Empowering Sunday (10): Joss Stone

Als er liedjes zijn die ik graag zing, dan zijn dat die van Joss Stone. Ik weet niet waarom, maar het voelt gewoon heerlijk. Joss is 26 jaar en een succesvol soulzangeres. Ik ben sowieso een groot fan van soulmuziek, maar van alle soulartiesten is Joss echt mijn favoriet. Ik vind het ontzettend gaaf dat iemand van mijn leeftijd van die ‘doorleefde’ soulmuziek maakt. Toen ze nog maar 16 jaar oud was werd haar eerst album, “The Soul Sessions”, gereleased. Het is een cd met voornamelijk covers van soulnummers en iedereen stond toen al versteld van haar. Inmiddels heeft ze meerdere albums uitgebracht en haar laatste album staat weer vol met covers van soulnummers, daarom heeft het ook de toepasselijke titel “The Soul Sessions Vol. 2”.

Naast soulmuziek heeft ze ook veel popliedjes geschreven. Eén van die nummers staat vandaag centraal tijdens een nieuwe Self Empowering Sunday: “Right To Be Wrong”. Het refrein van dit lied vind ik het meest krachtig van het hele nummer:

I’ve got a right to be wrong
I’ve been held down too long
I’ve got to break free
So I can finally breathe
I’ve got a right to be wrong
Got to sing my own song
I might be singing out of key
But it sure feels good to me
Got a right to be wrong
So just leave me alone

Dit lied werd gereleased toen ik rond de 18 jaar was. Ik studeerde inmiddels een jaar Bedrijfseconomie in Utrecht en het was de tijd dat ik op kamers ging wonen. Mijn middelbare schooltijd is geen makkelijke periode geweest en op kamers gaan wonen in Utrecht voelde alsof ik los kon breken uit een omgeving waar ik me niet thuis voelde. Ik ben blij dat ik in Utrecht ben gaan studeren en wonen. Ik heb er een heerlijk leven op kunnen bouwen. Dit lied staat daar symbool voor, maar heeft me ook kracht gegeven toen ik besloot om Genderstudies te gaan studeren. Ondanks de zorgen van m’n omgeving, die zeker niet onterecht waren, ben ik blij dat ik uiteindelijk gewoon m’n hart heb gevolgd en gebruik heb gemaakt van het recht om het bij het verkeerde eind te hebben (in het Engels klinkt het toch wat mooier ;)). Ik heb echt geen moment spijt gehad van die beslissing. Dit lied blijft voor mij belangrijk, omdat het me eraan herinnert dat je niet iedereen kunt pleasen en dat je soms een beslissing moet maken voor jezelf.

Fijne zondag iedereen en geniet van een live optreden van Joss Stone met “Right To Be Wrong”!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s