Mijn focuspunten in 2014

Ik heb besloten om voor 2014 een aantal focuspunten te bepalen. Het is natuurlijk ook super goed om doelen te bepalen, maar dat klinkt dan meteen alsof je ze ook echt moet halen en ik geef dan toch liever de voorkeur aan focuspunten. Zodra ik focus heb dan denk ik er ook veel over na en dat betekent dat ik er ook echt iets mee doe. Dit zijn mijn focuspunten:

  • Schrijven en lezen

Ik wil dit jaar blijven schrijven en lezen. In 2013 werd ik werkloos en daardoor pakte ik het lezen weer op. Ik realiseerde me dat ik enorm van lezen houd, omdat ik me niet alleen even kan verliezen in een andere wereld maar ook omdat boeken me aan het denken zetten. Boeken kunnen me helpen m’n mening te vormen en aan te scherpen. Ook denk ik dat een must is voor een schrijver om ook andere boeken te lezen, niet alleen om taaltechnische redenen maar ook om geïnspireerd te blijven. Natuurlijk wil ik ook blijven schrijven. Na de loopbaantraining van afgelopen november heb ik besloten om minimaal 1x per week te bloggen. Dat lukt me erg goed en dat wil ik ook echt vol blijven houden. Daarnaast hoop ik het bloggen uit te kunnen breiden naar 2x per week. Door goed te plannen moet dat denk ik wel lukken.

  • M’n innerlijk meer naar buiten laten uitstralen

Ik heb in 2013 verschillende sollicitatiegesprekken gehad en na de feedback die ik heb gekregen naar aanleiding van m’n laatste sollicitatiegesprek in december heb ik besloten dit punt wat meer op te gaan pakken. De subtitel van mijn blog, “Niets is wat het lijkt…”, heb ik niet voor niets gekozen. Ik merk vaak dat er een behoorlijk verschil zit tussen hoe mensen mij zien en wie ik echt ben. Elke keer realiseer ik me weer dat ik mezelf meer moet laten zien. Dat is trouwens iets wat ik ook echt wel wil 😉 maar ik vind het soms best lastig. Na die feedback heb ik dus besloten om me hierop te focussen. Geen idee hoe ik er praktisch mee aan de slag ga, maar ik heb in ieder regelmatig zangles waarin ik bijvoorbeeld ook werk aan lichaamshouding. Ik hoop daarom ook meer zelfvertrouwen te kunnen gaan ontwikkelen.

  • Me verdiepen in duurzame kleding

Als laatste wil ik me ook focussen op iets dat met duurzaamheid en/of rechtvaardigheid te maken heeft. Ik heb gekozen voor duurzame kleding. Ik heb nog steeds het boek “Talking Dress” van Marieke Eyskoot liggen waarin veel informatie staat over hoe onze kleding gemaakt wordt en hoe je zelf een bijdrage kunt leveren aan het duurzaam omgaan met kleding. Ik heb in december nog een tweedehands winterjas voor €12,50 gekocht en dat was zo fijn!

Ik hoop dat het een mooi en uitdagend jaar gaat worden waarin ik weer mooie dingen mee mag maken. Heb jij ook focuspunten voor 2014? 

Advertenties

2 gedachtes over “Mijn focuspunten in 2014

  1. Pingback: Self Empowering Sunday (12): Emeli Sandé | SuperSanne

  2. Pingback: Het zoveelste 2014 lijstje | SuperSanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s