Self Empowering Sunday (8): Je eigen geld verdienen

geldIk kan me nog herinneren dat ik voor het eerst een fulltime salaris verdiende: dat was in 2011 en het voelde zo ontzettend goed. En dat ik het ook nog eens verdiende met een geweldige baan was een mooie bonus. Dat was namelijk bij WO=MEN en in combinatie met m’n 8-urige bijbaan bij een administratiekantoor kon ik genieten van een prima salaris. Na een tijd werkloos geweest te zijn heb ik nu gelukkig weer een baan en dat voelt ontzettend goed. Het is super dat er in Nederland een sociaal vangnet van uitkeringen is, maar ik verdien uiteindelijk toch het liefste zelf m’n geld.

Voordat ik bij WO=MEN ging werken heb ik verschillende bijbaantjes gehad. Dat begon al op m’n 13e, toen ik folders bezorgde. Ik vond het werk alleen zo verschrikkelijk dat ik er na een half jaar mee ben gestopt. Op die leeftijd hechtte ik al waarde aan het verdienen van m’n eigen geld zodat ik leuke dingen kon kopen dus dat ik er toen mee stopte zegt wel hoe erg ik het werk vond. Toen ik 15 jaar was geworden heb ik meteen een sollicitatieformulier ingevuld bij de plaatselijke supermarkt. Een maand later kon ik er al aan de slag als caissière en ik heb dat zo’n 4 jaar met veel plezier gedaan. Daarna kon ik in Utrecht ergens aan de slag en inmiddels werk ik fulltime. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik in de gelegenheid ben om te werken, om m’n eigen geld te verdienen en om zelfstandig te zijn. Ik weet dat niet iedereen die mogelijkheden heeft. Want hoe fijn het ook is om m’n eigen geld te verdienen, ik wil er ook op een gezonde en verstandige manier mee omgaan. Wat je bijvoorbeeld leest en hoort over mensen die veel geld hebben is dat hoe meer geld ze tot hun beschikking hebben, hoe meer ze willen. Ik wil er echt alert op zijn dat ik niet op zo’n manier denk. Daarnaast wil ik ook goed met geld omgaan vanuit m’n geloof. Ik geloof dat het belangrijk is om me niet teveel te hechten aan geld en materiële zaken, maar eigenlijk doe ik dat op dit moment wel en ik wil er daarom in groeien om dat juist minder te doen. Dat kan bijvoorbeeld door een substantieel deel van m’n inkomen weg te geven, maar dat kan ook door bewust na te denken over bepaalde aankopen. Als laatste wil ik m’n inkomen niet teveel als iets vanzelfsprekends zien, maar er vooral ontzettend dankbaar voor zijn. Kortom, iets om over door te denken en verder te onderzoeken…

Advertenties

3 gedachtes over “Self Empowering Sunday (8): Je eigen geld verdienen

  1. Wat ik lastig vind met geld en tevreden zijn met “genoeg” is dat je niet weet wat de toekomst gaat brengen (op zich ben ik daar heel blij mee hoor) en daardoor onzeker wordt of je wel genoeg geld achter de hand hebt. Daardoor heb ik wel moeite met wat grotere uitgaven, omdat ik denk: “maar wat als ik ooit een huis wil kopen? Als ondernemer krijg je niet snel een hypotheek” of “wat als ik langdurig arbeidsongeschikt raak en de verzekering keert niet uit?” Dat soort dingen.

    Uiteraard is dat allemaal koffiedik kijken en weet niemand wat de toekomst brengt, loondienst of freelance.

    Ik denk dat ik meer vertrouwen nodig heb dat de oplossing zich ook dan wel weer aandient, ik geloof tenslotte ook in een God die voor me zorgt.

  2. Dat vind ik ook best lastig. Er is denk ik niks mis mee om een buffer achter de hand te hebben, maar tegelijkertijd wil ik ook op God vertrouwen dat het uiteindelijk wel goed komt… En wil ik vooral niet teveel op geld vertrouwen…

  3. Pingback: 25 | SuperSanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s