Self Empowering Sunday (6): Toneellessen

Af en toe stimuleer ik mezelf om iets te doen wat buiten m’n comfortzone ligt. Toneellessen stonden al een hele tijd op m’n lijstje. Ik heb twee keer eerder toneellessen gevolgd, maar dat is inmiddels aardig wat jaartjes geleden dus het werd weer eens tijd om wat lessen te gaan volgen. Ik had een aantal redenen om weer toneellessen te gaan volgen:

  • Ik wil nog steeds graag ooit in een (amateur)musical spelen. Ik heb een paar jaar geleden auditie gedaan voor een musicalgroep en ik kreeg als feedback dat ik nog wat meer toneellessen kon gebruiken. Zingen en dansen heb ik al wel veel gedaan.
  • Ook het principe van ‘buiten m’n comfortzone’ was een belangrijke reden. Door af en toe zoiets te doen kun je veel over jezelf leren.
  • Ik wil mezelf meer laten zien en toneellessen zijn daar bij uitstek een goed middel voor.

Afgelopen maandag was de laatste les en wat heb ik ervan genoten! De lessen werden ingevuld met verschillende oefeningen waarbij er werd gewerkt aan zaken als tekstbeleving, kleiner en groter maken van scènes, en ‘waarachtig’/’echt’ spelen. Ik heb de lessen als enorm positief ervaren en een aantal factoren hebben hieraan bijgedragen.

  1. In de tijd tussen de vorige en deze toneelcursus heb ik veel zelfkennis opgedaan. Ik weet waar ik aan moet werken en waar mijn uitdagingen liggen. Daarnaast heb ik ook veel gehad aan de boeken van Brené Brown: af en toe had ik een moeilijk of ‘genant’ moment, maar door Brené weet ik nu dat ik daar doorheen moet.
  2. Ik heb veel aan de docent en groep gehad, want iedereen stond zo ontzettend open, stimuleerde elkaar in het spelen en dat maakt het spelen erg leuk.
  3. Ook heb ik gemerkt dat ik een deel van mezelf terug heb gevonden in de lessen. Hoe moeilijk ik het ook vond, als ik dan een keer iets ‘groot maakte’ of helemaal uit m’n plaat ging dan was dat toch ook wel erg fijn. Na zo’n les was ik vaak helemaal relaxed en mezelf. Ik houd niet voor niets van musicals en ik houd er ook enorm van als muzikanten enorm uit hun plaat gaan.

Kortom: ik ben erg positief en zie daarom ook enorm uit naar de vervolgcursus die ik vanaf eind januari ga volgen. Maar nu even lekker genieten van een paar rustige weken (wat de avonden betreft dan ;)).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s