Self Empowering Sunday (5): India.Arie

Ik ben groot fan van soulzangeres India.Arie. Ik ben een enorme muziekfan en luister van alles, maar India.Arie maakt enorm verfrissende muziek die je niet zo snel hoort. Ik was al fan, maar sinds ik haar nieuwe album “SongVersation” heb geluisterd ben ik nog meer fan. Waarden die je veel in haar muziek terug hoort zijn spiritualiteit en self empowerment. Nummers waar ik bijvoorbeeld veel aan heb gehad als het gaat om eigenwaarde zijn: “Video”, “Strength, Courage & Wisdom”, “Private Party” en “I Am Not My Hair”. “SongVersation” staat ook vol met dit soort nummers. De volgende nummers zijn de liedjes die ik grijs draai:

“Life I Know” (YouTube / songtekst) – Dit lied gaat over de realiteit van het single zijn en het verlangen naar een partner. Ik las ergens dat India niet wist van zichzelf dat ze dit verlangen had en dat het ook behoorlijk pijnlijk was om dit onder ogen te zien. Ik vind dit liedje erg goed, omdat ik nooit van dit soort nummers hoor. Zelf ben ik vrijwel m’n hele leven single en single zijn heeft zowel voor- als nadelen. Ik heb nu enorm veel vrijheid en ben niet aan iemand gebonden, maar soms doet het pijn om geen partner te hebben en is het een worsteling. Kortom: single zijn is wat ik ken en dat is prima, maar soms verlang ik ernaar om m’n leven met iemand te delen. Die verschillende gevoelens kunnen gewoon naast elkaar bestaan. Of zoals India heel mooi zingt: “We all have a secret pain. We all have a tender place. We were born to learn more and no I’m not meant to live alone. And this is the life I know.”

“Break The Shell” (YouTube / songtekst) – Dit nummer gaat over een onderwerp waar ik de laatste tijd veel mee bezig ben en waar ik al eerder over heb geschreven: het doorbreken van de muur om me heen waarvan ik altijd heb gedacht dat die me zou beschermen tegen vervelende ervaringen. In de kern gaat dit lied dat die “shell” je er juist van weerhoudt om echt jezelf te zijn: “Child it’s time to break the shell. Life’s gonna hurt but it’s meant to be felt. You cannot touch the sky from inside yourself. You cannot fly until you break the shell”. Zie ook hieronder voor de officiële videoclip.

“One” (YouTube / songtekst) – Ik houd enorm van liedjes over solidariteit. En dit is er echt een ontzettend mooi voorbeeld van. Dit lied gaat over de neiging die veel gelovige mensen hebben om een ander te vertellen wat goed of fout is. Zij pleit ervoor dat we dit verlangen om gelijk te hebben moeten vergeten en in plaats daarvan in moeten zien dat we uiteindelijk één ding gemeen hebben: liefde. Dat is zoveel belangrijker dan al die (wat mij betreft nutteloze) discussies over wat goed en fout is. Ik moet zeggen dat ik het stiekem toch wel heel erg cool vind dat India christen is. Ik vind het fijn om me aan mensen als haar op te kunnen trekken en er inspiratie uit te kunnen halen voor m’n persoonlijke geloof. Het refrein gaat als volgt: “We are a human kind of 7 billion. So many different races and religions. And it all comes down to one.” Twee andere gedeeltes die ik erg mooi vind: “Some say God’s a Him, still many believe that He is a Her. Does God live in our hearts? Or is She somewhere out there in the universe?” en “And we all want the same things: health, love, prosperity and peace. Tolerance is the seed and the gift of pure acceptance is the tree”.

“I Am Light” (YouTube / songtekst) – Dit lied gaat erover dat je niet wordt gedefinieerd door bijvoorbeeld je sekse en etniciteit: “I am not the color of my eyes. I am not the skin on the outside. I am not my age, I am not my race, my soul inside is all light.”

Rest mij niets anders dan jullie een fijne zondag toe te wensen! Hieronder kunnen jullie de officiële videoclip van “Break The Shell” bekijken en beluisteren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s