Self Empowering Sunday (4): Nelson Mandela

No one is born hating another person because of the colour of his skin, or his background or his religion. People learn to hate, and if they can learn to hate, they can be taught to love, for love comes more naturally to the human heart than its opposite.

Deze mooie uitspraak van Nelson Mandela is één van zijn vele uitspraken die ik tegenkwam op social media naar aanleiding van het overlijden van Mandela afgelopen donderdag. Ik moet eerlijk toegeven dat ik eigenlijk niet zo heel veel weet over Madiba, zoals hij liefkozend werd genoemd. Ik weet dat hij van enorme betekenis is geweest voor Zuid-Afrika (en de rest van de wereld), dat hij heel lang onder erbarmelijke omstandigheden in de gevangenis heeft gezeten en er desondanks met veel hoop en vechtlust uitkwam, en ik weet dat hij een enorme inspiratiebron is voor veel mensen. Eens in de zoveel tijd staat er iemand op die mensen inspireert en zo iemand was (en is) hij. Toen ik afgelopen donderdag RTL Late Night zat te kijken en bekend werd dat Mandela was overleden werd er natuurlijk meteen over gepraat aan tafel en merkte je hoeveel hij heeft betekend voor mensen wereldwijd.

Ik houd enorm van voorbeelden zoals Nelson Mandela, Aung San Suu Kyi, Martin Luther King en Moeder Theresa. Deze en heel veel andere mensen inspireren me om door te blijven gaan met datgene waar ik een passie voor heb. Ze laten zien hoe belangrijk het is om door te zetten ondanks de moeilijke omstandigheden waar je soms in kunt zitten. Want een aantal van deze mensen hadden bijvoorbeeld niet de mogelijkheden die ik heb. Daarom sporen ze me ook aan tot dankbaarheid. Ik voel me zo ontzettend gezegend! Ook haal ik veel inspiratie uit de Bijbel. Het is Adventstijd, de periode voor Kerst, en in de kerkdienst waar ik vanochtend was stond Rachab centraal. Zij is één van de voormoeders van Jezus en had een belangrijke rol voor het Israëlische volk. Het mooie vind ik dat ze een prostituee was en dat vind ik het mooie aan veel verhalen in de Bijbel. Juist die mensen van wie je het niet zou verwachten krijgen een belangrijke rol en in dit geval is ze zelfs een voorouder van Jezus. Dit is wat veel inspirerende mensen gemeen hebben en dat vind ik zo mooi. Het geeft mij de kracht, het doorzettingsvermogen en het geloof dat ook ík een voorbeeld kan zijn voor andere mensen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s